Bas Ijs



WIE IS BAS?
Bassel of, hoe sommige van mijn Vlaamse vrienden me graag noemen, Bas is mijn naam. Enkele jaren geleden verliet ik mijn thuisland Syrië en vestigde me in België.

Begon een nieuw leven vanaf het begin en ik volgde een opleiding Business Management en Marketing. Een veld dat niets met ijswetenschap te maken heeft.

Ik ben geen onbekende in het ijserfgoed, Damascus is de geboorteplaats van een van de oudste ijssalons ter wereld. Bakdash, opgericht in 1895 en nog steeds actief, maakt nog steeds de traditionele rekbare Booza op dezelfde manier als 500 jaar geleden.

Wij, Damascenes, eten in alle seizoenen ijs, zelfs half januari als de straten bedekt zijn met sneeuw.

BAS, HET IJS
In 2020 sloeg Covid-19 hard toe en werden we gedwongen in lockdown te gaan. Gedurende deze tijd begon ik te experimenteren om thuis mijn eigen ijs te maken. De eerste poging was mijn favoriete, bitterzoete chocolade aller tijden.

Chocolade Fondant ijs smaak
Na een paar tests was Raw Chocolate met succes gemaakt en smaakte als niets dat ik eerder heb gehad, zeer rijk en romig met een mousse-au-chocolat mondgevoel. Ik begon het aan mijn Covid-bubbel te serveren en ze vonden het allemaal geweldig!

Ik bleef experimenteren en leerde van gespecialiseerde blogs, websites en wetenschappelijk onderzoek. Met vallen en opstaan ​​heb ik mijn eigen recept kunnen maken voor een ijs dat rijk, zacht en heerlijk is.
Natuurlijk lag het idee op tafel om een ​​premium ijsmerk te creëren. Sindsdien zijn er veel smaken gemaakt en vele andere zijn nog in ontwikkeling.

IJs in zijn puurste vorm zonder stabilisatoren, kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers of E-nummers.
Een ingrediëntenlabel dat kort en eenvoudig is voor een uitzonderlijk mondgevoel.
Alle ijsjes worden dagelijks met de hand gemaakt in microbatches.
Elke kuip wordt individueel met de hand gevuld voor maximale versheid.


Contactgegevens
Groenhof
info@groenhof-online.be
www.justbas.be

Klik hier om alle producten van Bas Ijs in de webshop te bekijken


Bas Ijs

Enkele producten