Onze typische bruine speculaas kreeg in 2013 - honderd jaar na het ontstaan van de ambachtelijke speculaasbakkerij - de Vlaamse erkenning als streekproduct. We geloven rotsvast in de traditionele bereiding onze producten. Omdat we bereikbaar willen zijn voor onze klanten, kan je artisanale speculaas vinden in onze delicatessenzaak, exclusief verkooppunt aan de grote ambachtelijke bakkerij in Lokeren.
Wat maakt onze speculaas nu zo speciaal en hoe geheim is “ons geheim” als alle ingrediënten op de verpakking vermeld staan? Iedere bakker wéét wat de basisgrondstoffen van speculaas zijn.
Het échte geheim voor een heerlijke speculaas schuilt in de dosering van de beste grondstoffen en de fijnste kruiden, de verwerking van het deeg, de oventemperatuur en de baktijd. Een minuut te vroeg of te laat uit de oven en de speculaas heeft een volledig andere smaak!
Vakkennis dragen we over van vader op zoon en dochter. Iedereen bakt in onze ambachtelijke speculaasbakkerij volgens hetzelfde heerlijke recept. Daardoor blijft de typische smaak door de jaren heen dezelfde.