Holy Cow Chocolate



Ellen (Belg) en Luca (Italiaan), twee jonge pioniers en ingenieurs van beroep, ontmoetten elkaar in 2011 in Hyderabad, Zuid- Indië. Toen Luca in 2014 betrokken raakte bij een cacaoproject in Uganda, voelde hij dat het tijd was om samen terug te gaan en deze keer naar Kerala, waar het klimaat zeer geschikt is voor cacao. Deze regio in het zuiden van Indië onderscheidt zich door de uitgestrekte bergbossen en het zachtere klimaat. Gecharmeerd door de vrijgevigheid van de lokale bevolking en evenzeer ontroerd door hun opvallende armoede, ontwikkelden Luca en Ellen al snel een vurige ambitie om een ​​volledig transparant en eerlijk bedrijf op te bouwen dat de lokale families in staat zou stellen een beter leven te leiden door biologische cacao en specerijen te verbouwen. Met de hulp van het door een familie gerunde Fondazione Riva hebben ze in 2015 GoGround Beans & Spices opgericht in Udumbannoor, te midden van bossen en ruige bergen, de thuisbasis van de prachtige gigantische Malabar-eekhoorn en de bedreigde Indische olifant. Sindsdien hebben ze de oogst-, gistings- en droogprocessen bestudeerd en geperfectioneerd om de smaaknuances van de verschillende lokale bonen en terroirs naar voren te brengen. De bonen hebben een natuurlijk smaakprofiel en worden verkocht aan artisanale verwerkers o.a. bean-to-bar chocolade makers in Indië en Europa. Door de fijne smaak en de consistente kwaliteit van hun cacaobonen hebben zij de Indische cacao een plaatsje weten te geven op de ‘specialty-cacao’ markt.



Contactgegevens
Tieneke Heyerick
info@groenhof-online.be
https://holycow-chocolate.be

Klik hier om alle producten van Holy Cow Chocolate in de webshop te bekijken


Holy Cow Chocolate

Holy Cow Chocolate