Heynsquared Gent



Broers met een missie.
Heynsquared wordt gebrouwen door twee broers, Jan en Geert Heyneman, beiden afgestudeerd aan de Universiteit Gent, met een diep respect voor de natuur.

Geert is stadsecoloog in Gent met veel kennis van planten en eetbare onkruiden. Na een cursus distilleren kreeg deze botanicus en culinair genie de smaak van productontwikkeling te pakken. Zijn broer Jan, met ruime ervaring in het bedrijfsleven, neemt de commerciële activiteiten voor zijn rekening. De hele familie Heyneman plukt en plukt zo hard als het kan om de droom van de broers waar te maken.

Wilde stadsnatuur in een smakelijk assortiment
Heynsquared heeft een duidelijke missie: wilde stadsnatuur verwerken in een smakelijk assortiment dat iedereen een alternatieve smaak van de stad laat proeven. Door gecontroleerd te foerageren naar onbekende of onbeminde kruiden (zoals invasieve soorten), kunnen ze hun producten stevig verankerd houden in de ecologie van de stad.

Om de kruiden te verwerken, hebben de gebroeders Heyneman verschillende onconventionele processen ontwikkeld om extracten uit de natuur te destilleren. Het eindresultaat is een origineel en uniek assortiment met als bekendste product Ginderella, een gin op basis van invasieve soorten uit de Gentse stadsnatuur.

Naast eindproducten leveren ze ook pure basisextracten aan professionals in de horeca. Chef-koks kunnen hun menu opfleuren door de extracten te gebruiken bij het maken van sorbets, exclusieve cocktails en andere gerechten.




Contactgegevens
Tieneke Heyerick
info@groenhof-online.be
https://www.ginderella-gent.be/

Klik hier om alle producten van Heynsquared Gent in de webshop te bekijken


Heynsquared Gent

Heynsquared Gent