OpiusEEN NIEUW HOOFDSTUK
De kunst van het maken van cocktails, een obsessie voor velen over de hele wereld - en sinds jonge leeftijd onderdeel van onze cultuur. Sinds kort is er echter een revolutie op gang gekomen. Geworteld in de gedeelde overtuiging dat opwindende drankjes niet altijd alcoholisch moeten zijn, betekent OPIUS het begin van een nieuw hoofdstuk. Een reeks fijne sterke dranken, gecreëerd door een speciale formulering van planten en kruiden die alle ervaring en sensatie vastleggen - zonder een druppel alcohol.
IN ALCHEMIE VERITAS
OPIUS is ontstaan ​​uit geheime technieken die worden gebruikt in de wereld van de alchemie. Van het nieuw leven inblazen van oude verloren methoden en het ontcijferen van oude manuscripten. Onze meester-distilleerder, professor aan de universiteit van Gent, heeft zijn leven lang lang vergeten alchemistische technieken bestudeerd. Hij creëerde onze unieke driefasenmethode die normale zielen niet eens kunnen begrijpen. Om 's werelds beste NA-spirits te maken, heb je uitzonderlijke ingrediënten nodig. We kopen alleen de beste plantaardige ingrediënten en kruiden die bij alchemisten bekend staan ​​om hun stimulerende effecten. Elke batch, 200 flessen per keer, wordt met de hand gemaakt met een obsessie voor temperaturen en timings. Dit resulteert in ons kenmerkende smaakprofiel met een unieke body en afterbite.
NIGREDO
Nigredo, of zwartheid, wordt aangeduid als een eerste stap op weg naar het levenselixer, alle ingrediënten worden grondig gereinigd en verwerkt tot een uniforme donkere materie. Deze fase, die wordt gesymboliseerd door de raaf, werd een metafoor voor de confrontatie met onze innerlijke duisternis

ALBEDO
Na de Nigredo-fase voerde de alchemist een zuiveringsproces uit in Albedo (=witheid), het wegwassen van onzuiverheden. Albedo wordt gesymboliseerd door de witte koningin, en heeft als doel licht in de duisternis te brengen, de ziel van eens te doen ontwaken.

AMARO
Het resultaat van het Citrinitas- of "Geel"-stadium, werd door alchemisten letterlijk aangeduid als de "transmutatie van zilver in goud" of de "opkomst van iemands innerlijk zonlicht". Dit wordt beschouwd als een fase waarin iemands ziel wijs is geworden. Alchemisten gebruiken de "wijze oude man" als symbool voor dit proces. "Voor de daadwerkelijke creatie van het levenselixer, volgens de legende, moeten alle drie de fasen worden gecombineerd"


Contactgegevens
Tieneke Heyerick
info@groenhof-online.be
https://www.opius.be/

Klik hier om alle producten van Opius in de webshop te bekijken


Opius